Tillbaka till blogg
Fredag 18 December 2009
Svenskt rekord på lördag.

Visserligen hade nog Izzard haft rekordet själv, men jag vill vara med. Izzard kör ju på hovet på lördag och det är utsålt sedan länge. 6 500 pers tror jag det är som kommer och kolla. Dessutom råkade vi hamna på samma dag. När vi insåg det efter att biljetterna släppts så spred sig lätt panik, men tydligen är det så att mina fans inte gillar Izzard, eller att de inte fick en biljett. För det är nämligen helt utsålt även på Chinateatern. Det är 1200 platser lite drygt. Lägg därtill att Norra Brunn har öppet. Säkert 200 pers kommer dit. Det innebär att nära 8 000 pers kommer ha köpt en biljett för att se på standup i samma svenska stad på en kväll. Det bör vara rekord.
Uppsala i förrgår var nog det bästa gig jag har gjort i den staden. Möjligen med undantag för något av de små studenthaken. Lustigt det där hur man kan klämma ur sig sina bästa gig fast man är så trött att man knappt orkar stå. Uppsala har alltid varit en av mina favoritstäder att jobba i (i alla fall sedan man slapp köra på Svenssons eller vad det hette i slutet av 90-talet) och i kväll är det dags för en annan favorit, nämligen Örebro. Där har de kört standup nästan lika länge som i Stockholm. Tror de drog igång -90 eller något sådant och har sedan dess haft någon form av standupklubb varje säsong. Väldigt mycket tack vare Thomas Oredsson, som hjälpt till att boka komiker till klubbarna var de än har legat i staden.
Ska bli skitkul att komma tillbaka. Nu ska jag ta och fixa till frisyren så jag ser lite respektabel ut när jag hämtar Lina på dagis.
Ps. Filmklipp från Irland är på gång. Lyckades inte få in Mpeg2 i iMovie bara, men så fort jag får dem i annat format. Eller om någon vet hur man gör?INSTAGRAM