Tillbaka till blogg
Lördag 19 December 2009
En liten årskrönika.

Tack alla ni som kommit och kollat på mina shower. Stöttat genom både genom det och genom glada tillrop här i bloggen, på facebook och via mail. Det här har varit det överlägset roligaste (och jobbigaste) året sedan jag började med standup. Extra stort tack såklart till Mats Betnér och Helena Sandklef, utan vilka det inte hade funnits en chans i världen att orka.
Totalt kommer jag ha jag gjort drygt 250 gig i 8 länder.
Året började med 3 fantastiska månader i New York, där jag och Helena bodde i en liten lägenhet på Morton Street mitt på Manhattan. Fruktansvärt inspirerande och kul. Och jobbigt. Första stapplande stegen på engelska. Det gick rätt trögt, men framåt. Tänker ofta tillbaka på de där månaderna. Klubbarna. Restaurangerna. Den bitande kylan i januari. Amy och Yannis. Bar Four. Mysiga frukostar med Helena. Längtan efter Lina. Mina två trippar till Atlantic City. Jobbmässigt så var väl det här det bästa som gjordes under resan.
Under de tre månaderna var vi också hemma i Sverige för att avsluta turnén med “Tal till nationen” och filma den för DVD och hemma en sväng till för att spela in Roast på Bern’s. Det är också något av det roligaste jag gjort. Vara med och ta roast till Sverige. Superkul! Mest nöjd med av mina egna insatser är jag nog med roasten av Pernilla Wahlgren.
Sedan blev det rejält med jobb på klubbar för att försöka få ihop nytt material till den turné som började nu i november. Dessutom har vi flugit och flängt fram och tillbaka till Storbritannien, Irland, Danmark, Norge och Finland för att hinna med jobb där och till och med min första TV-spot för dansk TV. Som om inte det vore nog släpptes “Tal til nationen” på DVD och för några dagar sedan kom den (av mig) efterlängtade boxen med alla mina DVDer och allt bonusmaterial som gick att trycka in. 7 timmar!
En annan höjdpunkt var inspelningen av Dag Sørås DVD i april, som omgärdades av ett hejdundrande festande med hjälp från bland annat Bobbo Krull och Mats Betnér. Dag var också inblandad i en annan av årets höjdpunkter, nämligen turnén med honom och Yannis Pappas som på något vis kröntes av det mer än fem timmar långa myteriet på Prick Prick, där vi för kvällen var förstärkta av bland annat Soran.
Soran var också och hälsade på i New York. Precis som Isak Janson, David Druid och Niklas Andersson. Niklas i sin tur hjälpte mig att fixa den sjukaste efterfesten någonsin under en soft västkuststurné med oss två och Henrik Schyffert.
I augusti var det bästa Edinburgh, där jag lyckades klämma in 14 eller 15 shower på sex kvällar. Slutet av året har tillbringats med att sparka igång nästa turné, som kommer ta mig runt skandinavien under totalt 14 månader. De första föreställningarna har varit superkul. Hoppas verkligen att vi ses under resten av turnén. Efter kvällens avslutande show på Chinateatern så tar jag en paus från jobbandet i Sverige. Två avslutande gig i Amsterdam ska avverkas och från 23e december så är det en månads semester som gäller. Det ska bli ruskigt skönt att ladda batterierna med att bara rå om Lina och Helena. Jag kommer inte blogga. Kommer inte tömma mailen. Inte vara på facebook. Om det mot förmodan är något som kommer uppdateras så är det min twitter. Kan hända att det kommer något blogginlägg från Amsterdam, men det blir i så fall i den engelska bloggen.
Återigen, tack alla ni som kommit till showerna. Tack Mats, Helena, Mia, Camilla och Sam som jobbat bakom kulisserna. Tack alla ni som jag har glömt bort. Efter showen i kväll tar jag semester, så hörs vi i slutet av januari. (och högst eventuellt på twitter)INSTAGRAM