ENG / SWE
Tillbaka till blogg
Måndag 19 November 2012
SD – Repris.

Efter klippet jag spelade in för ett par dagar sedan har jag naturligtvis överösts av kommentarer från de över 250 000 människor som sett det. Överväldigande positiva, men också en hel del negativt från SD-anhängare. Naturligtvis. Tonen hos de icke politiskt korrekta är väl snarast att likna vid det man brukar få höra från anhängare av en sekt, eller fotbollsfans. Det spelar ingen roll hur mycket bevis man får mot sig att den egna sekten gör något fel. Stödet är blint. Det kommer naturligtvis inte vara lätt att påverka den här kärnan av SD-väljare. Men jag hoppas verkligen att om fler visar vad SD verkligen är och hur ihålig deras retorik och deras trollande med siffror är så kan vi i alla fall få ut dem ur riksdagen igen. Jag kan inte tänka mig att det är mer än 2-3% av svenska väljare som kan tänka sig att sätta ett parti med fascistiska och rasistiska rötter i riksdagen. Särskilt inte efter att två av deras högsta företrädare visat att de gärna tar till inte bara vidrigt språkbruk, utan dessutom våld. Förutom då att de som folkvalda ljuger både väljare och journalister rakt upp i ansiktet. Vilket iofs inte är unikt för Sverigedemokraterna. Men sättet de här två ljög och försökte manipulera situationen till sin fördel, samt vad situationen handlade om ja, det är faktiskt unikt för SD.
Hur som helst, före valet skrev jag ett gäng blogposter som fick stor uppmärksamhet och jag tänkte att jag skulle samla dem alla här. Siffrorna är ett par år gamla och har ändrats lite hit och dit, men i princip så är det samma sak som nu. Vad gäller SDs partiprogram och annat så kan säkert små ändringar gjorts även där, men jag tycker ändå att mina blogposter är relevanta nog för att köra i repris.
Jag hoppas att ni som kan tänka er att rösta på Sverigedemokraterna moget överväger vilken väg det leder ner. Det är en väg mot fascism, rasism, rädsla och isolering. Läs gärna mina texter och läs gärna ett par böcker om partiet innan du kastar bort en röst i nästa val. Här är en lista med böcker om SD, några har jag läst, några inte. Och här kommer mina gamla texter:
Del 1
Länge sedan jag haft så roligt som när jag satte mig med frukostkaffet och läste Sverigedemokraternas hemsida. Nu är det ju ingen hemlighet att de står i direkt motsats till mig i så gott som alla frågor, men ändå. Det övergår mitt förstånd hur någon ens kan överväga att rösta på ett parti som har så mycket dravel i sina egna dokument. Om det här är vad partiledningen lyckats prestera genom att gnugga geniknölarna i sin bunker i Skåne så får man ju förmoda att det är än värre ställt med vad medlemmar längre ned i hierarkin lyckas prestera.
Från Principprogrammet:
“Helt central för oss är också FN:s deklaration om de mänskliga fri- och rättigheterna. Partiet tar starkt avstånd ifrån diskriminering av människor på grundval av kön, religiös och politisk tillhörighet eller etnisk bakgrund.” Partiet tar tydligen inte starkt avstånd från diskriminering av människor på grundval av sexuell läggning. I alla fall inte i det här dokumentet.
“Vi avvisar försöken att anpassa människan efter storslagna utopier. Istället menar vi att politiken bör utformas utifrån hur människan är i verkligheten.” Verkligheten i det här fallet är Skånska bönder, får man förmoda. Eller åtminstone folk som har något hederligt gammalt svenskt jobb. Varvsindustri. Skogsbruk. Gift. 2.3 barn. Verklighetens folk, helt enkelt. Det är för övrigt inte den enda beröringspunkten med KD, men det ska jag lämna därhän tillsvidare. Bättre att folk röstar på dem än på SD, om än marginellt.
“Visst är varje människa unik, men samtidigt är vi också mer eller mindre lika varandra. [I alla fall om SD får bestämma] Vi är alla beroende av gemenskaper, människor som på olika sätt liknar oss själva och som vi kan identifiera oss med. [Som lever i kärnfamilj, flaggar på midsommar och inte bögar] Sverigedemokraterna menar att det i första hand är familjen och nationen som ger oss förutsättningarna att uppnå detta. Inga konstruerade kollektiv kan helt ersätta dessa djupt rotade, ursprungliga gemenskaper.”
Som vi alla känner till är inte familjen och nationen konstruerade kollektiv, utan ursprungliga gemenskaper. Det första Adam gjorde var att gifta sig, muta in ett område och sy en flagga. Alla människor har i alla tider levt i monogama par-relationer som välsignats av Gud. Bott i hus med vitt mexitegel och grillat flintastek på fredagar. Och tillhört sin nation. Västgötar, Östgötar och Skåningar torde hålla med. Dessa nationer har ju alltid funnits. Lite oklart hur det blir med dem. Jag tror Skåningar borde höra till den Danska nationen.
“kränkningar av den nationalistiska principen ger upphov till instabilitet och konflikter. Gränstvister och tvister om särskilda rättigheter för olika grupper har genom århundradena fått ödesdigra konsekvenser. Av den anledningen är den nationalistiska principen central och bör eftersträvas i största möjliga utsträckning över hela världen.” Alltså, så länge vi tillämpar principen: Ett land, ett folk. Så får vi fred. För vem har hört talats instabilitet och konflikter mellan stater som inom sig har en homogen befolkning? Så länge tyskar får ha tyskland i fred och Frankrike och Italien får ha sina länder till sina folk så håller de sig lugna. Så har det alltid varit. Allt krig och elände började när araberna kom hit.
Som Hitler sade “Ein volk, ein Land” Om han bara hade fått ha sitt folk i fred i sitt eget land så hade det inte blivit några gränsdispyter och konflikter. Eller i SDs tappning:
“Låt alla folk vara herrar i eget hus.” Här får man naturligtvis förmoda att det inte gäller samer.
“Kulturen utgörs av den omgivning av självklarheter, minnen och föreställningar som vi lever i och som vi är med om att forma. [Den ska bara inte formas av någon som äter cous-cous] Kulturen tar olika form genom tid och rum. De unika och olikartade identiteter som mänsklighetens olika folk och folkgrupper uppvisar är betingade av deras respektive kulturer. Kulturell mångfald är lika nödvändig för mänskligheten som biologisk mångfald för naturen.
Därför att en kultur behöver äta en annan för att överleva? Eller för att en kultur pollinerar en annan? Eller för att en liten kultur kan åka på en stor, som en sugfisk? Oklart. Högst oklart.
“Stater vilka inom sig rymmer en kulturell mångfald har alltid tenderat att förstärka den starkaste kulturen och försvaga övriga kulturer, och många kulturer har genom historien gått under till följd av sådana samhällsförhållanden.” Läs: Vi vill inte att andra kulturer kommer hit, för att det vore synd för dem om de försvann. Det är inte för vår skull. Eller lite kanske. Eftersom mänskligheten behöver kulturell mångfald precis lika mycket som naturen behöver biologisk mångfald. Bara inte på samma ställe.
“Nationen kan definieras i termer av en gemensam kultur. Enkelt uttryckt tillhör två människor samma nation om de delar samma kultur.”
Enkelt uttryckt är vi alltså amerikaner. Med knätofsar.
“Samtidigt är förhållandet mer komplext än så, beroende på vad man väljer att tolka in i kulturbegreppet. Ovan har kultur definierats såsom ”den omgivning av självklarheter, minnen och föreställningar som vi lever i och som vi är med om att forma”. För att vi ska få en mer fullständig definition av nationen, måste sådant som språk, religion, lojaliteter och ursprung tillfogas. Man ska alltså också kunna känna igen varandra såsom tillhörande samma nation. Nationen utgörs av folket och dess särart.”
Norrmän före 1905 var alltså inte en del av den svenska nationen, eftersom de pratade norska. Undrar om Sverigedemokraterna anno 1904 hade varit för en upplösning av unionen. Men en union kanske inte räknas som en stat. Norge hade ju egen riksdag, även om den inte hade någon utrikespolitik. Skåningarna är ett återkommande problem. Danska som språk ganska nyligen. Christian IV anlade Kristianstad, som fortfarande har hans sigill som stadsvapen. Danska trupper som flyr till Skåne för att kunna fortsätta strida mot Hitler. Var ligger egentligen Skåningarnas identitet ur ett rent nationalstatsperspektiv? Halva partiledningen för SD är ju Skåningar. De kanske är danskar innerst inne? Kristianstad borde i alla fall rimligen höra till den danska nationen. Eller den kulturen kanske har assimilerats? Eller utplånats av den starkare. För att de stackars danskarna flyttade hit. Det bor ju 8 000 danskar utanför Malmö nu för tiden också. Undrar om Sverigedemokraterna åker dit och skyddar den röda korven åt dem eller om de får göra det själva?
“Sverige har genom århundradena upplevt ett antal invandringsvågor. Främst har det rört sig om ett begränsat antal invandrare från närliggande områden. Tendensen i modern tid har dock varit en oerhört omfattande invandring från avlägsna länder.”
Den oerhört omfattande invandringen till Sverige förra året var ungefär 100 000 personer. Ungefär 40 000 vandrade ut från Sverige. Fler än hälften av dem som vandrade ut var födda utomlands. Om man dessutom tittar vidare på statistiken så ser man att invandrare från “avlägsna länder” uppgår till ungefär 24 000 personer. Den största gruppen invandrare är svenskar. Men de kanske bara är svenska medborgare, men födda i en annan kultur och därför inte en del av den svenska nationen. Vad vet jag. Hur som helst var det alltså ungefär 16 000 människor fler som vandrade ut från Sverige, än som vandrade in från “avlägsna länder” Såvida inte Sverigedemokraterna räknar Polen och Tyskland som avlägsna länder. Då blir siffrorna lite annorlunda.
Låt oss vara snälla mot Sverigedemokraterna och anta att 15 000 av de svenskar som vandrade in i själva verket är svenska medborgare som tillhör en annan nation. Vidare antar vi att INGEN av de utvandrade utlandsfödda (ca 20 000 pers) är från ett avlägset land. Då ger det oss ett överskott från “avlägsna länder” på ungefär 40 000 människor. Det är alltså den “oerhört omfattande invandringen från avlägsna länder” 40 000 människor. I själva verket är det färre än så. Typ ett Katrineholm från avlägsna länder. Det är oerhört omfattande för en lundensisk nazist det tydligen.
“Folk och land hör nära samman. Ett land vore inte vad det är utan sitt folk, och ett folk vore inte vad det är utan sitt land.” Att ett folk inte är ett folk utan ett land kan vi ju fråga vilken kurd som helst för att motbevisa. Att ett land inte är ett land utan sitt folk kan vara det roligaste på hela SDs hemsida. Ett land är möjligen lite mer asfalterat med sitt folk än utan. I övrigt ingen skillnad. Om vi i stället blev av med tanken om nationalstaten så skulle vi nog kunna närma oss fred. I alla fall om vi kombinerade det med ett avskaffande av Gud. Blir vi dessutom av med kärnfamiljen som ideal så är nog mycket vunnet.
Mer om Sverigedemokraterna kommer i del 2. Här har jag bara hunnit igenom halva principprogrammet och efter det har jag handlingsprogram och annat att ta itu med. Hoppas det blir lika roligt. Inte ofta man skrattar så ögonen tåras när man läser partiers hemsidor.
Del 2
Tack för alla glada tillrop om min post om Sverigedemokraterna. I den gick jag igenom halva deras Principprogram. Tänkte ta resten också och sedan får vi se om det blir ännu mer. Det ska väl inte vara helt omöjligt med tanke på artiklar som den här. Herodes var lite otippat, det måste jag säga. Men de är alltså inte bara historielösa och allmänt korkade. De orkar heller inte bläddra igenom en dagstidning eller titta lite på CNN. Om man nu ändå bemödar sig att åberopa en sagobok för att plocka fram det enda fall men känner till av förföljelse av barn så kanske man kunde orkat bläddra några sidor tillbaka i samma bok och hitta ett exempel till. Men Moses kanske är för mångkulturell för att räknas?
Återigen visar en Sverigedemokrat att ju mer de får prata, desto bättre är det. Även de kommentarer jag fått med negativt innehåll visar samma sak. Samma mantra upprepas om och om igen. “Vi får inte prata om våra frågor” Det är helt enkelt inte sant. Att ett parti som senast nätt och jämt kravlade sig halvvägs över 4%-spärren får in artiklar i både DN, AB och får vara med i intervjuer till höger och vänster är inte ett tecken på att deras frågeställning sopas under mattan. I själva verket är det så att deras frågeställning är irrelevant. Eller som de skriver i DN i dag. “minsta krusning på vattenytan följs av ett öronbedövande kvackande.” Det öronbedövande kvackandet är inte ett tecken på att ni inte får diskutera er fråga. Det är ett tecken på att ni har fel. Deal with it.
På en post som min dyker naturligtvis trollen upp, men en grej ska jag bemöta därför att det är kärnan i den kritik man ofta får när man påpekar att Sverigedemokraterna har fel, nämligen att man inte har något mandat att prata om invandringen för att man är en PK-hora från Stockholm som inte vet hur “vanligt folk” har det.
Som Conny:
“Betnér du är en feg jävla fitta.
Såga kommunisterna på samma sätt och bosätt dig sen i Rosengård din jävla hycklare.”
Och Robban:
“Så vackert skrivet Betner.Sitta i vällingby och tycka om mångkulturen.Själv sitter jag i Angered.Vi kanske skulle byta lägenhet i 1år,se om du är lika pk då.”
Inte för att det spelar någon roll att jag faktiskt har sågat kommunisterna, men det har jag och det känner väl alla till som sett något av det jag gjort live de senaste 3 åren. Annars går det bra att söka här i bloggen eller i forumet på siten. Även om jag inte hade gjort det så har det naturligtvis ingen relevans. Det går utmärkt att såga en sak utan att såga en annan.
Jag har aldrig bott i vare sig Rosengård eller Angered och det är väl kanske magstarkt att begära att folk utanför Stockholm ska känna till det, men Vällingby är nog ett av de mest invandrartäta områden vi har i det här landet. Jag har närmre till en muslimsk friskola än till min dotters dagis och även om jag själv råkar bo en bostadsrättsförening med företrädelsevis vit medelklass så är jag en del av mångkulturen, inte bara i teorin, utan även i praktiken. Innan Vällingby bodde jag i Skärholmen, där jag gick både högstadium och gymnasium tillsammans med greker, chilenare, araber, afrikaner, turkar, ex-jugoslaver, kineser, afrikaner och en och annan helsvensk. Har för mig att vi räknade någon gång i gymnasiet och kom fram till att vi var 4 st i min gymnasieklass som hade två svenskfödda föräldrar. Mångkulturen har varit ett del av mitt liv ända sedan mina föräldrar började engagera sig för de få flyktingar som fanns i Vingåker när vi bodde där och jag var i 11-års åldern. Sedan jag var 14 har jag bott i invandrartäta förorter med ett par små avbrott inne i Stockholms innerstad. Jag har dessutom jobbat på Migrationsverket (nej, det visste ni inte heller), så jag har även ett litet mått av insikt i frågan även från den sidan av staketet. Det handlar inte om något PK-horeri. Det handlar om att jag, till skillnad från Sverigedemokraterna faktiskt försöker jobba mot en utopi. Ett samhälle där många kulturer existerar sida vid sida, ja, men framförallt där dessa kulturer berikar och korsbefruktar varandra tills vi många år från nu har EN gemensam kultur. Ungefär som att det finns små regionala skillnader i Sverige, men i ett globalt perspektiv. Där panflöjt har en plats vid sidan av Falukorv. Kärnfamiljer med 8 barn bredvid polyamorösa kollektiv som delar på 3 barn. Om människor vill ha dem. Vad jag vill ha bort är nationalism och inskränkt revirtänkande där den egna kulturen, religionen och hembygden ska hyllas och försvaras till varje pris. Det är inte till mänsklighetens gagn. Det är tvärtom i det tänkandet som nästan alla konflikter tar sin början. Mångkultur däremot, berikar oss allihop i form av nya influenser. Det är så vi har fått det vi har i dag. Nya influenser. Ju närmre vi har till dessa nya influenser desto bättre.
Ett liberalt, sekulariserat samhälle där folk är fria att göra vad de vill. Över hela världen. Det är vad jag vill ha. Religionsfriheten är en viktig nyckel till det här, eftersom ju friare människor är att utöva sin religion, desto lättare kommer de ha att frigöra sig från den. Sätt press på en religiös grupp i form av förtryck och förföljelser så kommer de än mer förknippa sig själva med religionen i fråga. Om människor är fria att göra som de vill och dessutom lever i ett samhälle där religion är frikopplad från stat så kommer fler och fler välja bort Gud. Om de dessutom bor granne med människor som lever efter andra mönster så kommer de också förstå att det finns bra saker att hämta i “deras” kultur och att det finns saker i den “egna” som kan bytas ut.
Det är naturligtvis något som företrädare för SD, KD och andra värdekonservativa förstår. Men de vill inte ha det. De vill att mamma ska stå vid spisen i det helvita radhuset, att man gifter sig i kyrkan och helst har ett rejält, riktigt, gammaldags jobb för att så har det “alltid varit.” Det vill inte jag. Jag vill att vi utvecklar något nytt. Precis som vi, faktiskt, alltid har gjort. Mycket av det gamla kommer att försvinna. Inte för att vi blir tvingade till det, utan för att vi vill när vi upptäcker något nytt. Precis som vi alltid gjort. Internet, lågprisflyg, och billiga böcker är viktiga ingredienser i det här. Ännu viktigare är öppna gränser, minskat revirpissande och en större blandning av kulturella influenser i människors vardag.
Okej, det blev ingen genomgång av SDs partiprogram. Det blev en genomgång av mitt. Mer kommer i del 3.
Del 3
Det här projektet blev lite större än jag hade tänkt, men det är ju alltid trevligt att ha något att göra. En del 4 kommer också och den kommer innehålla lite om kostnaden för invandring och kopplingen invandrare och brottslighet. Det finns väl inget område som är så fullt av propaganda från främlingsfientliga håll och det är rätt svårt att hitta bra siffror, vilket ger dem friare spelrum än de borde ha, men i del 4 ska jag i alla fall göra ett försök. Nu tänkte jag fortsätta kika i Sverigedemokraternas principprogram, något jag började med i Del 1. Och bland annat föranledde roliga kommentarer som den här. Vidare är det väldigt kul att se hur ingenting hänger ihop i olika smygrasisters resonemang. Nu är helt plötsligt inte Vällingby invandrartätt och mångkulturellt för att jag råkar bo i bostadsrätt. Annorlunda lät det för ett tag sedan när händelserna stämde överens med hur “de politiskt inkorrekta” VILL att vi ska tro att världen ser ut. Jag har ungefär 400 meter att gå till den aktuella Tobaksaffären.
I alla fall, principprogrammet var det.
“Imperialistiska strävanden i form av anfallskrig är för närvarande inte aktuella i vår del av världen [Skåne]. Däremot har globalisering och internationalisering föranlett allvarliga hot mot de enskilda kulturerna.”
Vår del av världen är fri från imperialistiska strävanden. I alla fall om man bortser från Serbien och Ryssland. Men de kanske inte ingår i “vår del av världen” Eller så är FN i Kosovo för att det är kul. Den konflikten, precis som nästan alla andra bottnar i precis de idéer som Sverigedemokraterna säger sig värna. Det är nationalism, propaganda om en egen suverän kultur och patriotism på olika nivåer som ligger bakom allt från andra världskriget, via mellanöstern till baskiska separatister och de Jugoslaviska krigen. Det handlar om nationalstaten och idén om “ett folk ett land” varenda gång. Och Gud. Som har en rätt unik förmåga att nästla sig in i varenda kultur, trots att han bara är några tusen år gammal. Om Sverigedemokraterna hade fått bestämma innan Olof Skötkonung fick för sig att döpa sig så hade vi i och för sig haft ett gäng gudar här uppe. Den genuint svenska kulturen. Människooffer och fruktbarhetsriter. Om det inte vore för Gustav Vasa så hade vi ju haft samma Gud, men då hade vi varit katoliker. Det kanske är det vi borde sträva tillbaka till?
Men det är klart, Balkan är väl som sagt inte vårt närområde och det är ju i alla fall 4 år mellan när det sista Jugoslaviska kriget ägde rum och när dokumentet är nedplitat. Sverigedemokraterna kanske tänker att om man inte tvingat ihop alla dessa nationer på samma ställe så hade de hållit sams från början. Vad vet jag. Det troligaste är väl att de inte har varken karta eller en lärobok i historia för gymnasiet på sitt partikansli. Nationalism, patriotism och Gud är roten till så gott som varenda konflikt. Inte lösningen på de samma. Globalisering och internationalisering utgör ett hot mot de enskilda kulturerna. Ja. Så är det. Men hotet består i att vi som kollektiv successivt byter ut saker i den gamla kulturen vi inte längre vill ha när vi möter nya influenser. Det går snabbare nu än någonsin och det kanske är läskigt för Sverigedemokrater, men det är faktiskt så det alltid har varit. Genom hela Sveriges historia är det så det funkat. Det är därför vi inte längre går i kyrkan varje söndag och lyssnar på gudstjänster på latin. Det är därför vi inte lever som bönder längre och det är därför vi har stängt hundratals biografer och börjat äta pizza, kebab och pasta i stället för rovor och potatis. Därför att människor ändrar sina mönster och sin kultur i takt med att de får nya influenser. Ju fler nya influenser, desto bättre, säger jag. Knätofsar och Hambo för helvita lintottar säger Sverigedemokraterna. För så har det alltid varit. I alla fall om man med alltid menar 400 år.
“Erfarenheter och idéer utbyts över gränserna, vilket kan vara positivt så länge det sker på frivillig basis. Påtvingade kulturmöten och -influenser är dock att betrakta som kulturimperialism och därmed som en kränkning av den nationalistiska principen. Berikande kulturmöten kan aldrig ske med tvång. [Såvida ingen från en annan kultur vandrar hit, då ska de naturligtvis berikas vare sig de vill eller inte]“
Hur ska ett berikande kulturmöte kunna ske med tvång? Och i så fall, om det nu ändå är berikande… Vem vill inte bli berikad? Vidare… Den kulturimperialism vi utsätts för torde väl komma från USA och i viss mån Storbritannien. Är det är alltså de som inte får vandra hit? Jag som trodde att det var muslimerna som var vår tids största hot. Är det verkligen så att Sverigedemokraterna inte tror att deras tilltänkta väljare är kapabla att stå emot den så kallade kulturimperialismen om de inte vill ha den? Varför skulle de välja Starbucks och Hollywood om de hellre vill ha svenska 50-talsfik och Strindberg? Vem är det som tvingar “vanligt folk” att välja fel och hur fan lyckas de med det? Vi väljer det vi vill ha. I många fall vill vi inte ha det vi hade förut, därför att vi tycker att det var sämre. Ibland vill vi ha det gamla hellre än det nya. Jag ser inte problemet.
“Sverige är svenskarnas land. Sverigedemokraterna menar med detta inte att vi svenskar är bättre än andra [Det är naturligtvis precis det de menar, men det vore lite magstarkt att skriva ut, till och med för en Sverigedemokrat.], utan att Sverige är den enda plats på jorden där vi har en absolut rätt att verka och kan utveckla vår egen särart och identitet.”
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. SAMERNA!
Sverige har ju dessutom bytt form och utbredning rätt många gånger genom århundradena efter Gustav Vasa. Hur gör vi med Finlandssvenskarna? Ska de bilda ett eget land för sin nation, eller är de en del av den svenska nationen? Alla finländare var ju dessutom svenskar fram till så nyligen som 1809. Norrmännen har ju varit svenskar flera gånger. Danskar, polacker, tyskar och balter likaså. Har de glömt sitt nationella arv eller borde de också tas upp i den svenska nationen? Invandrare från Polen, Estland och Lettland kanske bara kommer hit för att de känner sin nationella tillhörighet med det land de en gång för länge sedan bodde i. De vill kanske hit och återförenas med sina landsmän. Under den franske kungen och sin tyska drottning?
“Sedan mänsklighetens begynnelse, och i så gott som alla samhällen, har familjen varit den grundläggande enhet varpå samhället baserats” I vanlig ordning är mänsklighetens begynnelse ett högst relativt begrepp och sträcker sig enligt Sverigedemokraterna i bästa fall något tusental år bakåt i tiden. Ofta inte ens det. Till och med Siewert Öholm torde bli grön av avund att någon kan vara fullt så historielös.
“Familjen är samhällets innersta kärna och själva förutsättningen för den mänskliga fortplantningen” Eh… Nej. Själva förutsättningen för den mänskliga fortplantningen är ett ägg och en spermie. Gå ut nian innan man skriver partiprogram, hur vore det?
“Landets resurser ska hanteras varsamt, så att vi med gott samvete kan lämna över till kommande generationer.” Till landets resurser hör naturligtvis inte högutbildade invandrare, de ska köra taxi. Om det inte finns helsvenska taxichaufförer. Då ska de köra taxi i första hand.
“Lika angeläget är att försvara landet från yttre hot. Ett starkt försvar ska garantera att hela Sverige kan försvaras.” Haha, hoho! Här har vi ett parti som pratar om att invandring kostar pengar, men som vill ha ett försvar som kan GARANTERA att HELA Sverige kan försvaras. Någon borde räkna på hur många gånger vi skulle behöva öka vår nuvarande försvarsbudget för att försvara hela Sverige. Det låter hur som helst dyrt med tanke på att de gubbar och gummor försvaret kan skaka fram idag inte skulle räcka till att försvara Gotland om någon verkligen ville ta det.
“Sverigedemokraterna sätter värde på det som skapats och förmedlats av vårt folk genom århundradena.” Här får man då rimligen anta att Valloner ingår i “vårt folk” likaså Judar, Tyskar, Polacker, Finländare, Greker, Turkar, Fransmän och alla andra som hjälpt till att skapa och förmedla den “svenska” kulturen. Om de bara sätter värde på det som etniska svenskar skapat och förmedlat så blir inte mycket kvar.
Det blev långt, men nu är jag i alla fall klar med principprogrammet för den här gången. Del 4 kommer med kostnader och brott. Sedan får jag se om jag orkar läsa igenom resten av svamlet på deras hemsida.
Del 4
Ledsen att del 4 har dröjt, men jag har haft lite för mycket att göra. Saker där jag faktiskt får betalt. Och inte ens av sossarna
Tanken var att presentera lite siffror rörande intäkter och kostnader som har med invandring att göra, men jag har inte fått in alla siffror och rapporter som jag begärt från olika myndigheter så jag delar upp det i två delar i stället. Det blir alltså en del 5 med kostnader och intäkter och en del 6 om brottslighet. Förmodligen blir det också en bok, där jag går lite mer på djupet av vissa områden. Vi får se…
Det finns många som tycker saker kring invandrare och arbetslöshet, brottslighet osv, men det verkar inte som att särskilt många av de som har åsikter i frågan har tänkt särskilt långt, eller för den delen har några siffror att komma med. Allt handlar om att invandrare gör fel, oavsett vad de gör. För att citera “Sandra” från min facebooksida (hon säger sig vara SD-sympatisör):
“Magnus; Fattigdom, trauma etc. skriver du om. Varför är de fattiga? Jo, för att de [invandrarna] arbetar inte. Sverige ger de alla möjligheter, gratis skola, bidrag osv. Hur man kan komma till ett land som sverige och inte ta chansen att lära sig språket och skaffa sig ett arbete förstår inte jag. Och hur de kan vara så “otacksamma” mot det land och folk som tar hit dom med öppna armar, för att hjälpa dom, förstår jag inte heller.”
Lite längre ner visar det sig att Sandra själv letar arbete och tycker att det är svårt för att det inte finns några jobb. Därför kan vi inte släppa in några invandrare. Det finns inga jobb till dem. Samma invandrare som är otacksamma när de “väljer” att inte jobba, alltså. Sandra själv väljer naturligtvis inte att låta bli att jobba. Hon har väl otur, som trots att hon rimligen har ett större kontaktnät än de flesta arbetslösa invandrare och dessutom inte utsätts för någon strukturell rasism på arbetsmarknaden, inte hittar ett jobb. Invandrare däremot vill inte ha något jobb och är bara otacksamma. Ungefär så brukar det låta från SD och deras anhängare. Vad än invandrare gör så gör de fel. Därför att SD är ett rasistiskt parti som hela tiden kommer hitta på nya orsaker till varför invandrare inte ska få komma hit. Är det inte för att bevara vår kultur, så är det för att bevara deras. Är det inte för att de är lata så är det för att de tar våra jobb o s v.
Massinvandring är ju för övrigt ett av de “politiskt inkorrektas” favoritslagord. Hur står det egentligen till med den? Vad är egentligen “massinvandring”? Vi tar emot ungefär 100 000 invandrare om året i Sverige. Av dessa är den största gruppen svenska medborgare och flyttar troligen hem från Norge eller Finland i väldigt stor utsträckning. De är nästan 20 000 pers. Drygt 20 000 människor som inte hade svenskt medborgarskap lämnade landet. Kvar blir ett överskott på ca 65 000 invandrare om året från andra länder. Merparten av dessa kommer hit från närliggande länder som Polen, Danmark, Tyskland och Finland. De har till stor del jobb när de kommer hit. Ca 2 500 är kvinnor från Thailand, som förmodligen ofta har försörjningen klar. 3 000 är kineser, som mestadels kommer hit för att studera.
Från Afghanistan tog vi förra året emot knappt 1500 personer. Det är allt. Och detta från ett land i krig. Ett krig som vi är med i. Ungefär lika många som invandrade från USA. Vi fick hit ungefär 300 kanadensare och 1500 människor från Storbritannien. Kort sagt, det är inte så många som vandrar hit från fattiga och krigsdrabbade länder som Sverigedemokraterna vill få oss att tro. Jag använde mig av den här databasen, drog sedan bort alla länder där invandrarna antingen ligger oss geografiskt nära, kulturellt nära och eller kommer hit för att arbeta/studera. Jag lämnade kvar t ex fattiga länder i Europa som spanien, italien och rumänien. Då fick jag slutsiffran 60 000 invandrare. Det är massinvandringen till Sverige. Räkna som sagt av de ca 20 000 utlandsfödda som vandrar ut härifrån och vi får ett överskott på 40 000 invandrare. Detta inräknat stora delar av Europa. Förra året var dessutom det år då flest människor vandrade in till Sverige. Någonsin. Kan man då verkligen tala om “massinvandring” utan att skämmas? Det pågår krig och konflikter världen över, när det gäller Afghanistan så är vi till och med aktivt med och skjuter på folk. Människor svälter. Fler människor DÖR av svält på 4 dagar än vad som totalt vandrade in till Sverige hela förra året. Var är empatin? Solidariteten?
“Men varför ska vi ta emot så många!?”
Vi tar återigen inte emot “många” Ta Irakierna som exempel. Förra året kom det 9543 Irakier till Sverige. Syrien, som har en BNP per capita som är drygt 10% av vår, är ungefär hälften så stort till ytan och en befolkning som är drygt dubbel så stor som oss tar emot 30 000 Irakier. Varje månad. I Syrien bor nu någonstans mellan 1,5 och 2 miljoner Irakier. I Sverige bor 117 000. Om man vill räkna på det viset. I själva verket är det bara 55 000 som är Irakiska medborgare. De andra är svenska medborgare och borde i rimlighetens namn egentligen betraktas som svenskar i statistiken. Ändå skriker SDs anhängare om de enorma antal Irakier och Afghaner som kommer hit och “kostar pengar” Vi har mindre än 15 000 Afghaner boende i Sverige. Pakistan har 1,7 miljoner. Iran nästan en miljon. Sverigedemokraterna yrar om massinvandring. Är det inte i själva verket så att vi har råd att ta hand om människor som behöver det och att vi borde göra det även om vi inte hade råd? Dels för deras skull, men faktiskt också för vår. Om invandrare ska behandlas som kollektiv när det kommer till negativa saker så ska de också behandlas som kollektiv när det kommer till positiva saker. Sverige hade inte varit vad det är i dag utan alla de Finländare, Italienare, Turkar och Greker m fl som hjälpte oss när vi behövde arbetskraft i industrin. Gruppen invandrare är inte skyldig oss andra ett skit, ens ur ett ekonomiskt perspektiv. Snarare tvärtom. (mer detaljerade siffror kommer i del 5) Dessutom är mångkultur och nya influenser precis vad som behövs för att skapa nya jobb. Man löser inte problemet med skenande arbetslöshet genom att skydda gamla svenska industrijobb där vi tillverkar för dåliga saker för dyrt. Man löser problemet genom att komma på nya saker. Vad dessa är vet inte jag. Än mindre regering, riksdag och anställda på Arbetsförmedlingen. Men entreprenörer vet. Vi får en oförskämt stor del av unga, högutbildade invandrare till oss. En av lösningarna på problemet med för få jobb är att ta tillvara den resursen.
Statistiken på det här området är minst sagt luddig. Gastar man om 1 400 000 invandrare i Sverige så låter det kanske mycket därför att folk inte orkar kolla hur den tagits fram. Av de 1 400 000 “invandrare” som finns i Sverige så är det bara 600 000 som är medborgare i ett annat land. Många av dem är dessutom medborgare i nordiska länder och andra länder som ligger oss nära kulturellt, som Storbritannien, Australien och USA och rimligen inte borde vara ett “hot mot vår kultur” enligt SDs sätt att resonera. Var är massinvandringen? Inte ens om du lägger på de knappa 400 000 människor som är födda i Sverige av “två utomlands födda föräldrar” kommer du upp i några hissnande siffror. Dessa 400 000 är naturligtvis till stor del helt assimilerade i det Svenska samhället. Men det bryr sig inte Sverigedemokrater och andra främlingsfientliga om. Hur du än vrider och vänder på det så är det inte ens 20% av Sveriges befolkning som vandrat hit. (i modern tid, i själva verket har vi alla gjort det.)
I dessa 20% är alltså , förutom flera hundra tusen svenska medborgare även Danskar, Finländare och till och med Finlandssvenskar inräknade. Finlandssvenskar torde enligt Sverigedemokraterna höra till den “svenska nationen” i och med att de har svenska som modersmål, läser svenska tidningar, tittar på svensk tv och anser sig själva vara svenskar och inte finnar. Av vår största grupp invandrare (Det finns 173 000 födda i Finland som bor i Sverige) borde alltså även “politiskt inkorrekta” räkna bort en rejäl klump men det görs naturligtvis inte av varken dem eller någon annan. I stället ska även deras barn föras in i statistiken som födda i Sverige men invandrare egentligen. Någonstans mellan 25 och 50% (beroende på vem man frågar, SCB har inga siffror vad jag kan se) av finländare som vandrat hit är i själva verket finlandssvenskar och bör alltså räknas bort ur statistiken för någon med “nationen” som grund för vem som ska få komma hit eller inte. Fris hävdar 60 000 första generationens Finlandssvenskar. Lite kul också att de viftar en likadan flagga som Skåne. Vad betyder det? Har lokalpatrioter världen över dålig fantasi?

Läs och Sverigedemokraterna Del 1, Del 2 och Del 3. Del fem och sex kommer förhoppningsvis innan veckan är slut. Stay tuned.
Del 5
Överväldigande glad och positiv respons på den här serien, tack för det! Lite rädd blir man ju däremot av den negativa responsen. Inte bara är många av kommentarerna oerhört korkade, de vill dessutom inte lyssna till vare sig logiska argument eller ens till siffror. Ni som läser det här och överväger att rösta på SD, snälla ta er tid att kolla upp siffror och påståenden från SD och deras sympatisörer. Det är ganska enkelt och deras siffror stämmer helt enkelt inte. Så fort man visar på det så kommer nya fantasi-siffror. Därför att de “politiskt inkorrekta” inte bryr sig om vad som är sant eller inte. De vill inte ha hit några invandrare. Punkt. Visar man att massinvandringen i själva verket inte är någon massinvandring så börjar de hävda att problemet är att 80% av de som kommer hit är män (varför det nu skulle vara ett problem om det vore så, vilket det inte är. Det är ungefär 50/50). Visar man att det inte stämmer så är problemet att de inte kan läsa eller skriva och någon enstaka gång lyckas någon av rasisterna försäga sig och börja svamla om hudfärg och intelligens.
Det vanligaste argumentet mot invandring är nog att det kostar pengar. Det är inte ovanligt att siffror upp emot 300 miljarder om året nämns, även om Sverigedemokraterna själva har skärpt sig ett snäpp (därför att de också fattar att de siffrorna inte stämmer) och oftast talar om “tiotals miljarder.”
Så vad kostar invandringen då? Ja… Det beror naturligtvis på hur man räknar. Sverigedemokrater och andra rasister vill gärna att man räknar in kostnader som i själva verket inte alls är kostnader för invandring, utan kostnaden för att ha medborgare i ett land. Typ polisiära insatser, sjukvård och allt annat som vi etniska svenskar förväntar oss att få utan att någon gnäller om att vi kostar. Det är ju ingen som för fram argumentet att arbetarklassen kostar pengar om de är överrepresenterade i viss brottsstatistik eller har fler alkoholister (om det är så vet jag inte, men ni fattar poängen), ingen argumenterar att värmlänningar som vägrar flytta är dyrare när de blir av med jobben. Ingen pratar om att de flesta som läser det här för tillfället är dyrare för samhället än han som skrivit det. Och så vidare. Men när det kommer till invandrare så är det i vissa kretsar legitimt. Idiotiskt och dessutom missvisande säger jag. Men visst, vi räknar lite.
Om man tittar i Statens årsredovisning och bläddrar fram bilaga 6 så kan man lätt se vad som kostar oss vad.
Samtliga poster under Migration blir tillsammans 6,5 miljard. Det är de direkta kostnaderna för invandring. Och i det räknas alltså de nästan 40 000 svenska medborgare som flyttar in och ut ur Sverige varje år in. Det är alltså inte en kostnad som helt tillfaller gruppen “invandrare” Utan också gruppen “svenskar” Här ingår hela Migrationsverket, samt andra kostnader man får förmoda att Sverigedemokraterna vill ha och till och med öka. Till exempel går nästan en kvarts miljard från den här summan till att skicka iväg avvisade och utvisade. Exakt hur stor del av den här klumpen som är kostnader vi skulle kunna dra bort om Sverigedemokraterna fick bestämma är naturligtvis svårt, men låt oss för att vara snälla mot dem säga 5 miljarder. Det är den direkta kostnaden för invandringen till Sverige. Resten är alltså kostnader för att ha medborgare. Om man vill hårddra det. Det är också kostnaden för solidaritet, medmänsklighet och att vi tar hand om en extremt liten del av människor som runt världen måste fly sina hemländer. Men låt oss inte hårddra. Låt oss slå hål på propagandan om att “invandringen kostar 267 miljarder” Där man naturligtvis räknar in socialbidrag, arbetsmarknadsåtgärder, polis och till och med ökade kostnader för sjukvård.
“Men de lever på socialbidrag!” Det är sant att fler invandrare än etniska svenskar procentuellt sett lever på socialbidrag (eller ekonomiskt bistånd som det så fint heter numera) och liknande eftersom många av dem flytt hit, står utanför samhället, inte kan språket och så vidare. Det kan en femåring räkna ut. Jag tycker i likhet med de allra flesta att det här är kostnader vi ska ta för att hjälpa vår omvärld. Men vad kostar det exakt? Går det att få reda på?
Jadå. Allt går att få reda på. Man kan till exempel titta i den här Tabellen hos SCB och se att 105 000 hushåll bestående av utlands födda och flyktingar delar på knappa 6 miljarder. Ungefär 1 miljard går till flyktingar. Svenskfödda får ungefär 4 miljarder i ekonomiskt bistånd. I posten “utlands födda” ingår som tidigare konstaterat också en massa människor som står oss så pass nära kulturellt och geografiskt att inte ens Sverigedemokraterna tycker att det är konstigt. Säkerligen en hel del finländare (varav eventuella finlandssvenskar alltså borde räknas till den svenska nationen enligt SD) danskar, engelsmän, amerikaner, holländare och så vidare. Förmodligen ingår i gruppen “utlands födda” också ett stort antal svenska medborgare. Den kostnaden kommer vi alltså ha kvar, även med SD vid rodret. Men vi är snälla mot SD och struntar i det. Då har vi 6 miljarder till i direkt kostnad för invandringen (som alltså egentligen inte alls är en kostnad för invandring, utan för utanförskap och fattigdom) Totalt är vi nu uppe i 11 miljarder. DET är vad invandringen “kostar”.
“Utlänningarna får A-Kassa!”
Ja, man får A-kassa om man först har haft ett jobb och alltså bidragit till både sagda A-kassa och samhällets produktion. Det är alltså inte heller en kostnad för invandring, utan en kostnad för att ha arbetslösa medborgare, som tidigare INTE var arbetslösa och då både producerade och betalade skatt.
Men om man vill kan man naturligtvis ta reda på hur mycket A-kassa som går till “Utlands födda” Jag har väntat ganska länge på siffrorna eftersom ingen verkar ha frågat efter dem förut, vilket såklart är jävligt märkligt. Efter ett antal mail och en faktura på 2 700 + moms så fick jag I alla fall ut det här dokumentet från SCB som visar att det är 66 168 utlands födda som får I snitt 43 845 kr I A-kassa för en total kostnad på knappa 3 miljarder om året.
Sjukpenning och liknande är en större kostnadspost, nämligen 187 807 utlands födda som får I snitt 80 593 kr. Det ger en kostnad på lite drygt 15 miljarder.
Totalt kostar alltså ulands födda ungefär 18 miljarder I A-kassa och sjukförsäkring. Slår vi ihop det med Migrationsverket och socialbidragen så är vi nu uppe I 29 miljarder.
Om man nu vill vara snäll mot Sverigedemokraterna (och det vill man ju, de har det inte så lätt) så kan man ta med kostnader för polis och sjukvård också. Om man bläddrar till Statsbudgetens bilaga nr 6 eller tittar här så ser man att hela rättsväsendet, alltså inkl SÄPO, domstolar, polis och allt annat kostar knappt 36 miljarder. De utlands födda är ca 18% av Sveriges befolkning, men eftersom de politiskt inkorrekta kommer gnälla om att invandrare begår brott så belastar vi dem med 25% av den summan och lägger på 9 miljarder som kostnad för gruppen.
Sjukvården kostar 192 miljarder om året och om vi ger utlands födda 20% av den kostnaden så får vi 38 miljarder till att lägga på som en kostnad för invandrare. Så här resonerar man ju inte när det gäller några andra grupper och jag tycker det är helt irrelevant att ta upp de här kostnaderna som kostnader för invandring, men jag gör det bara för att visa hur fel Sverigedemokraterna har.
Totalt har vi nu alltså fått kostnader på 76 miljarder för gruppen “Utlands födda” alla dessa siffror är räknade till Sverigedemokraternas fördel och det ÄR ett helt absurt sätt att förhålla sig till kostnader för invandring. De verkliga, direkta kostnaderna för invandring är, som jag redan visat, mindre än 11 miljarder om året.
Men vi är som sagt snälla mot SD och använder 76 miljarder som kostnad. Nu drar vi av skatten som gruppen “utlands födda” betalar och kommer enligt statistiken från SCB fram till att 942 502 utlands födda människor tillsammans betalar drygt 50 miljarder i skatt. Då har vi 26 miljarder kvar för oss andra att bära kan man tänka. Men då har man tänkt fel. De 1,4 miljoner utlands födda människorna betalar nämligen också mängder av andra skatter som arbetsgivaravgifter, punktskatter och framförallt moms. År 2005 uppgick statens intäkter för moms till 251 miljarder. Företag betalar inte moms, vilket innebär att 20% av den summan är pengar som staten får in från “utlands födda” alltså ca 50 miljarder till. Redan här betalar alltså gruppen “utlands födda” för sig själv. Och då har jag inte räknat med deras arbetsgivargifter, deras tobaksskatter eller det faktum att vi behöver invandrarna för att skapa nya jobb… Jodå, du läste rätt.
Som jag tidigare påpekat så är en av de viktigaste frågorna för att lösa arbetslösheten i Sverige att ställa om från jobb som vi utför för dyrt och för dåligt, till nya jobb. Jobb som ingen ens har tänkt ut ännu. Vi har 366 177 utlands födda med någon form av eftergymnasial utbildning, vilket du kan läsa här DET är en enorm resurs och inte en belastning, särskilt inte som många av dem skaffat sin utbildning i länder där någon annan än vi betalat för den.
Dessutom finns det mycket som pekar på att invandrare bidrar till ökad handel. T ex den här studien från UD visar att 12 000 människor födda i ett annat land kan öka sveriges export med 7 miljarder.
Enligt den här statistiken har vi också 72 000 utlands födda företagare. Företagare som kommer att ge jobb. Som kommer att kläcka nya idéer och faktiskt driva det här landet framåt, i stället för bakåt som Sverigedemokraterna vill.
Dessa 72 000 företagare betalar förutom skatt på sin lön en massa arbetsgivaravgifter och dessutom bolagsskatt (tror att det är 28% av ett bolags vinst som går till skatt) och det har jag som sagt inte heller räknat med på plus-sidan för gruppen. Förmodligen täcker gruppen “utlands födda” sina egna kostnader även när de politiskt inkorrekta börjar gnälla i kommentarerna om att det kostar pengar att invandrare sliter på våra vägar, att det är dyrt med speciell mat i skolmatsalarna och att SFI kostar pengar.
Kort sagt, ingenting Sverigedemokraterna säger om invandring stämmer. Inte heller deras siffror i den mån de ens presenterar några. Det är bara läsa kommentarerna till de tidigare delarna i den här serien för att se att så fort någon “politiskt inkorrekt” blir motbevisad så kommer en ny fantasi-siffra. Om du befinner dig i en debatt med någon som klagar på invandring, kräv fakta. Riktiga fakta. Det finns att få tag på. Lita inte på bloggar, lite inte på forum, gå till offentliga handlingar och räkna själv.
De politiskt inkorrekta är naturligtvis inte intresserade av att räkna själva. De kommer börja hojta i kommentarerna om att det inte är invandrare som grupp som är problemet, utan vissa specifika grupper. Afghanerna och Somalierna framförallt. De kommer ha rätt när de säger att dessa grupper på kort sikt kostar samhället pengar, men sådant ändras. Det ändras det lättare ju bättre vi är på att integrera människor som kommer hit och ta vara på det de har att komma med i stället för att vara rädda för det. Ta forna Jugoslavien som exempel. Det var en våg av invandring som invandringsfientliga hade mycket att säga om för några år sedan. De kom hit och kostade pengar, skulle inte få några jobb (eller, som vanligt, om de fick några jobb så tog de “svenskars” jobb.) Läs den här rapporten och se hur deras kurva sett ut. När gruppen började komma till Sverige hade den inga jobb, därför att den inte hade några kontakter, inte kunde språket, inte kände någon här. Gruppens kurva pekar stadigt uppåt från 58% sysselsättning efter 5 år till 70% efter 10 år därför att både den och vi andra varit relativt bra på att integrera den. Gör vi samma sak med Afghaner och Somalier så kommer de också jobba. Gör vi det inte så kommer de vara arbetslösa. Det är vårt val, ingen annans. Irakiernas kurva går också stadigt uppåt från 31% sysselsättningsnivå efter 5 år till 47% efter tio. Att det är färre som har arbete från utomeuropeiska länder beror på många saker, men man ska definitivt inte underskatta den strukturella rasismen i det här sammanhanget och ju mer Sverigedemokraterna får föra fram sin propaganda om olika folkgrupper och länders befolkningar, desto svårare kommer det bli för dessa grupper att få jobb därför att vi infödda svenskar “vet hur de är” och alltså kommer anställa någon hygglig europé. Rasism är vad det handlar om.
Läs också de andra delarna om Sverigedemokraterna där en hel del bakgrund och siffror finns: Del 1, del 2, del 3 och del 4
Stort tack till Fredrik Krohnman som hjälpt till att korrläsa och kolla siffror.INSTAGRAM